Over ons

Intendance is een gedreven bedrijf dat practische kennis en ervaring heeft in het inrichten en opzetten van Project Management Ondersteuning. Veelal onder de naam van PMO. Zowel voor nationaal als internationaal opererende organisaties (profit / non-profit).

Bij de wens om het project- en portfoliomanagement te professionaliseren, komen een aantal zaken bij elkaar. Intendance kiest om deze reden voor een integrale benadering. Bijvoorbeeld: personeel & organisatie, processen, tools en technieken, rapportages, projectondersteuning (e.g. PMO). Uitgangspunt is hierbij om de bestaande zaken te gebruiken en verder op elkaar af te stemmen, zodat de project-performance verbeterd wordt. Daar waar zaken missen, zullen deze op een eenvoudige manier worden ingevuld. Een praktische insteek en het vereenvoudigen van de materie, is waar Intendance sterk in is.

De jarenlange ervaringen en inzichten van Intendance hebben er toe geleid dat het een gedachtegoed heeft ontwikkeld waarbij het PMO vanuit een nieuwe invalshoek benaderd wordt. Intendance beschouwdt het PMO als een volwaardige Service Afdeling. Het gedachtegoed is de basis van het door Intendance PMO en Loyalis/APG ontwikkelde  “Pakhuis- model”.

 

De onderneming

Intendance is opgericht in 2009. Intendance ziet het PMO als een zelfstandige discipline, die tijd nodig heeft om als een volwassen service afdeling erkend te worden. Hiertoe draagt zij haar gedachtegoed uit, doet op beperkte schaal onderzoek, organiseert workshops en publiceert, met als uiteindelijk doel het verbeteren van de performance van projecten binnen organisaties.

De eigenaar van Intendance is Eric Menger. Na zijn studie Chemische Technolgie is hij  werkzaam geweest bij DSM en Philips. Sinds 2000 heeft hij zich verdiept en gespecialiseerd in het fenomeen “PMO”. Tijdens zijn loopbaan bij Philips heeft hij een internationaal PMO opgezet met behulp van Niku 5. Eric is tevens voorzitter van de interessegroep PMO die een onderdeel uitmaakt van de vakvereniging IPMA-Nederland.  Heeft voor het vakblad “Projectie” diverse artikelen geschreven. In April 2013 is er een boek over zijn gedachtegoed verschenen.  Intendance is geestelijk eigenaar van het gedachtegoed “PMO als service organisatie”, “PMO-light” en van het “Pakhuis model”. Het Pakhuis-model is in samenwerking met Loyalis / APG ontwikkeld.

 

Management

Eric Menger:  Ervaren consultant op het gebied van: De inrichting van PMO's, het begeleiden van professionalisering trajecten, projectmanagement en van portfoliomanagement. Tevens ervaren op het gebied van ondersteunende tooling (Principal Toolbox, Clarity).

Haydeé Hallmanns: Partner Intendance Services, klantcontacten en marketing